Alexandru Rafila dezvăluie ce este mai periculos: zahărul sau alcoolul. Ce opțiune preferă ministrul Sănătății, covrigi sau merdenele?

2 Min Citire
alexandru rafila spune care dauneaza mai mult zaharul sau alcoolul ce alege ministrul sanatatii intre covrigi si merdenele 684422c6dda57
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Alexandru Rafila dezvăluie ce este mai periculos: zahărul sau alcoolul

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că atât zahărul, cât și alcoolul nu sunt dăunătoare organismului în cantități reduse. El a subliniat importanța moderației în consumul acestor substanțe. „În cantităţi reduse, niciunul nu este dăunător. Sunt diverse discuţii pe la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) legate de faptul că orice cantitate de alcool dăunează, dar să nu uităm totuşi că alcoolul consumat cu moderaţie, mai ales în băuturi care nu sunt concentrate, nu sunt distilate, reprezintă, dacă vreţi, şi un bagaj cultural care vine din multe ţări din Europa şi nu numai”, a afirmat Rafila.

Întrebat despre preferințele sale între sport și dietă, ministrul a optat pentru dietă, explicând că „dacă faci mult sport şi abuzezi de alimentaţie nu este în regulă”. El a adăugat că ambele aspecte trebuie integrate, menționând problema sportivilor de performanţă care, după ce renunţă la sport, se confruntă cu dificultăți legate de greutate datorită obiceiurilor alimentare necorespunzătoare.

Referitor la alegerea dintre covrigi și merdenele, Rafila a declarat că preferă merdenele.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *