Secretul pentru gogonele crocante: rețeta perfectă de murături

2 Min Citire
cat otet se pune la gogonele sa iasa crocante cea mai buna reteta de muraturi 68b14d9449f49
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Alegerea gogonelelor

Se selectează gogonele fragede și ferme, fără pete sau mucegai. Coaja trebuie să fie bine întinsă, lucioasă și sănătoasă.

Pregătirea borcanelor

Se folosesc borcane mari de 1,7 litri, preferabil din sticlă, dar se pot utiliza și butoiașe de plastic.

Ingrediente necesare

Pentru un kilogram de gogonele, se vor folosi următoarele ingrediente:

  • 1 țelină mare, tăiată în bastonașe
  • Câteva frunze de țelină verde
  • 4-5 bastonașe de hrean
  • 1 ardei iute
  • 6-7 căței de usturoi
  • 10 rondele de morcov
  • 2-3 bețe uscate de mărar
  • 2-3 crenguțe de cimbru uscat

Prepararea saramurii

Pentru două borcane de 1,7 litri, sunt necesari doi litri de saramură, care se prepară din 2 litri de apă și 40 de grame de sare grunjoasă pentru murături. Este important să nu se folosească sare iodată sau sare de mare; cea mai potrivită este sarea de salină.

Publicitate
Ad Image

Saramura se fierbe timp de 5 minute, apoi se oprește focul. Aceasta trebuie să fie fierbinte când se toarnă peste gogonele. Dacă se răcește, se încălzește din nou.

Adăugarea oțetului

Imediat după ce saramura a fiert și s-a răcorit un minut, se adaugă o lingură mare de oțet pentru fiecare litru de apă. Astfel, pentru doi litri de saramură, se vor folosi două linguri mari de oțet. Este esențial ca oțetul să fie adăugat în saramura fierbinte, nu în borcane, pentru a evita amărăciunea gogonelelor.

Concluzie

Respectarea acestor pași asigură obținerea unor gogonele crocante și gustoase, ideale pentru murături.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *