Deliciul moldovenesc: Papanasi pufoși cu brânză dulce, rețeta care îți va cuceri inima

2 Min Citire
papanasi pufosi cu branza dulce de vaci reteta secreta a gospodinelor din moldova de care o sa te indragostesti 68cadabef39c6
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Rețeta delicioasă: Papanasi pufoși cu brânză dulce

Ingrediente necesare

Pentru prepararea papanasilor pufoși, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 g brânză proaspătă de vaci (foarte bine scursă de zer)
  • 1 ou + 1 gălbenuș
  • 3 linguri de zahăr (recomandat zahăr brun)
  • 3 linguri de făină albă
  • 3 linguri de griș de grâu
  • 1 linguriță de coajă rasă de lămâie
  • 1/2 linguriță de sare fină
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu (opțional)
  • 200 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Într-un vas, amestecați toate ingredientele. Dacă brânza este mai umedă, adăugați treptat făină sau griș, fără a îngreuna aluatul. Compoziția finală trebuie să fie legată, desprinzându-se ușor de pe lingură și vas. Cu mâinile ușor umectate, luați bucăți din aluat (de dimensiunea unei nuci), modelați-le în formă ovală și aplatizați-le. Așezați papanasii pe un blat înfăinat.

După ce ați terminat de modelat papanasii, încingeți uleiul într-o tigaie și prăjiți-i pe ambele părți până devin rumeni. Scoateți-i pe prosoape absorbante.

La servire, pudrați papanasii cu zahăr fin sau zahăr vanilat și îi puteți combina cu diverse creme, înghețate, frișcă, smântână, dulceață sau miere.

Publicitate
Ad Image

Concluzie

Papanasii pufoși cu brânză dulce sunt un desert tradițional moldovenesc, ușor de preparat, care poate aduce un strop de bucurie în orice masă. Această rețetă simplă și delicioasă va cuceri cu siguranță inimile celor care o gustă.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *