Ardei umpluți cu brânză la borcan: deliciul perfect pentru iarnă pe care îl vei adora

3 Min Citire
ardei umpluti cu branza la borcan pentru iarna aperitivul de care nu te mai saturi 68b819c7ecc8c
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Ingrediente pentru ardei umpluți

Pentru a pregăti ardeii umpluți cu brânză, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg ardei iuți (preferabil mai mici și nu foarte iuți)
  • 400 g brânză de vaci cremoasă sau telemea mai moale
  • 100 g brânză feta sau de capră
  • 2 linguri smântână grasă
  • 1 linguriță boia dulce (opțional)
  • Sare și piper după gust

Ingrediente pentru saramură/marinadă

Pentru a prepara saramura, ai nevoie de:

  • 500 ml apă
  • 500 ml oțet alb de vin (9%)
  • 1 lingură sare neiodată pentru murături
  • 1 lingură zahăr
  • 3-4 foi de dafin
  • 10 boabe de piper negru
  • 1 linguriță boabe de muștar

Prepararea ardeilor umpluți

Începe prin a spăla bine ardeii, îndepărtând codițele și curățând interiorul de semințe și nervuri, având grijă să nu rupi pereții. Clătește-i și lasă-i să se scurgă pe un prosop curat.

Prepară umplutura amestecând brânza de vaci cu feta, smântâna, mărarul tocat și boiaua dulce. Potrivește gustul cu sare și piper. Umplutura trebuie să fie cremoasă, dar fermă, pentru a fi introdusă ușor în ardei.

Publicitate
Ad Image

Folosește o linguriță mică sau un poș pentru a umple fiecare ardei, apăsând ușor pentru a evita golurile de aer. Așază ardeii umpluți într-o tavă și lasă-i deoparte cât timp pregătești marinada.

Prepararea marinadei

Pune într-o cratiță apa, oțetul, sarea, zahărul, foile de dafin, boabele de piper și muștarul. Adu amestecul la fierbere și lasă-l să clocotească 2-3 minute. Oprește focul și lasă marinada să se răcească până devine călduță.

Conservarea ardeilor

Așază ardeii umpluți vertical, cât mai strâns, în borcane sterilizate. Toarnă marinada călduță peste ardei, asigurându-te că aceștia sunt complet acoperiți. Înfiletează bine capacele.

Pune borcanele într-o oală cu apă, pe un prosop pentru a evita ciocnirea acestora. Fierbe-le la foc mic timp de 20 de minute din momentul în care apa începe să clocotească. După fierbere, lasă borcanele să se răcească în apă, apoi depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat.

Concluzie

Ardeii umpluți cu brânză la borcan reprezintă un deliciu ideal pentru iarnă, oferind o opțiune gustoasă și sănătoasă pentru mesele de sezon.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *