Ce alimente să includem în dietă toamna, conform sfaturilor Mihaelei Bilic, pentru a pierde rapid surplusul de kilograme?

2 Min Citire
ce trebuie sa consumam toamna recomandarea mihaelei bilic pentru a scapa rapid de kilogramele in plus 68c527a4d6353
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Recomandări nutriționale pentru toamnă

Nutriționistul Mihaela Bilic a oferit sfaturi pentru ajustarea dietei în sezonul toamnei, mai ales după perioada de vacanță în care s-au acumulat kilograme în plus. Este important să regândim obiceiurile alimentare pentru a reveni la greutatea dorită.

Strategii pentru pierderea în greutate

Toamna este un moment propice pentru a face schimbări în alimentație, având în vedere că mesele bogate în făinoase, dulciuri, fructe și alcool pot contribui la acumularea de grăsime abdominală, afectând astfel sănătatea. Nu este necesară o cură strictă de slăbire, ci doar respectarea unor reguli de bază pentru a pierde câțiva centimetri în talie.

Limitarea carbohidraților

Este recomandat să limităm consumul de făinoase, acestea fiind printre principalii vinovați pentru surplusul de grăsime. Porția de carbohidrați ar trebui să fie de aproximativ 2-3 linguri de orez, paste sau cartofi. Este preferabil să optăm pentru orez, quinoa sau mămăligă, evitând glutenul. De asemenea, consumul de carbohidrați la masa de seară trebuie evitat, favorizând proteinele cu legume.

Alimentația ideală pentru cină

Cina ideală pentru slăbit include carne cu salată sau pește cu legume. De exemplu, somonul la cuptor cu broccoli și parmezan oferă proteine de calitate, fibre, calciu și grăsimi omega 3, având un efect antiinflamator.

Publicitate
Ad Image

Combinația de alimente

Este recomandat să facem o combinație între alimente crude și gătite, cu fibre solubile și insolubile. Deși fibrele nu au calorii și cresc senzația de sațietate, nu toate persoanele tolerează bine salatele. Este important să consumăm legume precum praz, varză și vinete, chiar dacă pot provoca balonare.

Reguli pentru o alimentație sănătoasă

Reducerea consumului de făinoase și zahăr este esențială pentru slăbire. Oferim voie la desert o dată pe săptămână și o felie de pâine, dar nu la masa de seară. Consumul frecvent de pește și legume este recomandat pentru o dietă echilibrată.

Concluzie

Prin aplicarea acestor recomandări simple și prin ajustarea obiceiurilor alimentare, este posibil să se obțină o pierdere sănătoasă în greutate și o îmbunătățire a stării generale de sănătate.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *