Chec cu gutuie: deliciul nostalgic al toamnei ce îți va evoca amintiri din copilărie

2 Min Citire
chec cu gutuie o reteta de toamna care te va duce cu gandul in copilarie 68dd7adf9b389
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Chec cu gutuie: un desert nostalgic de toamnă

Checul este un desert îndrăgit de români, nelipsit de pe mesele de sărbători. Această rețetă simplă și delicioasă de chec cu gutuie este perfectă pentru a fi savurată alături de o ceașcă de ceai sau cafea, în zilele reci de toamnă.

Ingrediente necesare

Pentru a prepara checul cu gutuie, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 300 grame făină
  • 200 grame zahăr
  • 1 praf de copt
  • 3 gutui
  • 3 linguri de zahăr (pentru gutui)

Mod de preparare

1. Spală bine gutuile, curăță-le de semințe și pune-le la fiert în puțină apă cu 3 linguri de zahăr.

2. Când sunt fierte, stoarce-le de suc și transformă-le în piure. Lasă să se răcească.

Publicitate
Ad Image

3. După ce piureul s-a răcit, separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile cu zahărul până devin spumă tare, apoi adaugă gălbenușurile, unul câte unul, amestecând continuu.

4. Pune deoparte mixerul și folosește o lingură de lemn pentru a adăuga în compoziție praful de copt, uleiul, făina și piureul de gutuie. Amestecă prin răsturnare.

5. Toarnă compoziția în două tăvi de chec (de 20 cm lungime) și dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute. Verifică dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.

Concluzie

Cetățenii pot readuce amintirile din copilărie cu acest chec cu gutuie, un desert care îmbină tradiția cu gustul autentic al toamnei.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *