Chec de mere cu un strop de glazură de nuci caramelizate: o delicatesă cu aromă de toamnă

2 Min Citire
chec cu mere si glazura de nuci caramelizate ingredientul acre ii comfera o aroma de sezon 68c704d225ec4
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Chec de mere cu glazură de nuci caramelizate

Acest desert este ideal pentru zilele de toamnă, datorită aromelor sale savuroase. Iată ingredientele necesare și modul de preparare.

Ingrediente

Pentru chec:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 150 g iaurt sau smântână
  • 250 g făină
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 mere mari (curățate și tăiate cubulețe)
  • Un praf de sare

Pentru glazură de nuci caramelizate:

  • 150 g nuci grosier tocate
  • 80 g zahăr
  • 40 g unt
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Prepararea checului

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Lasă ouăle la temperatura camerei. Într-un bol, sparge ouăle, adaugă un praf de sare și zahărul, apoi mixează până devin spumoase. Încorporează uleiul treptat, urmat de iaurt sau smântână.

Publicitate
Ad Image

Toarnă amestecul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și nivelează uniform. Coace timp de 40-45 de minute, verificând cu o scobitoare dacă este gata. După coacere, lasă checul să se răcească 10 minute în tavă, apoi transferă-l pe un grătar.

Prepararea glazurii de nuci caramelizate

Într-o crăticioară, caramelizează zahărul la foc mic până devine auriu. Adaugă untul și laptele, amestecând rapid până se topește și se formează o cremă caramel. Încorporează nucile tocate și amestecă bine.

Toarnă glazura peste checul ușor răcorit, nivelând rapid stratul înainte de a se întări. Lasă câteva minute să se fixeze, apoi porționează în felii generoase.

Concluzie

Checul de mere cu glazură de nuci caramelizate este o delicatesă care aduce aromele toamnei în fiecare felie, perfectă pentru a fi savurată în zilele răcoroase.

Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *