Două alimente comune care ne epuizează energia. Medicul Vlad Ciurea explică impactul lor negativ asupra funcției cerebrale

1 Min Citire
doua alimente consumate de toata lumea care ne seaca de energie medicul vlad ciurea sustine ca acestea incetinesc activitatea creierului 68ad8f2db911d
Sursa foto: PROFILUX IMAGES

Alimente comune care afectează energia

Există șase nutrienți esențiali pentru sănătatea noastră: proteinele, carbohidrații, grăsimile, vitaminele, mineralele și apa. Cu toate acestea, două alimente din categoria carbohidraților pot avea efecte negative asupra activității cerebrale dacă sunt consumate în exces. Acestea sunt pâinea și cartofii, conform medicului neurochirurg Vlad Ciurea.

Impactul consumului excesiv de pâine și cartofi

În România, pâinea și cartofii sunt alimente frecvent consumate, adesea în cantități mari, ceea ce poate provoca oboseală. Medicul Ciurea subliniază că, deși pâinea poate fi hrănitoare în cantități moderate, devine un inamic al energiei și al funcției cerebrale atunci când este consumată frecvent și în cantități mari. Aceasta poate chiar neutraliza efectul cafelei și poate încetini activitatea creierului.

Consecințele unui stil alimentar dezechilibrat

Tiparul alimentar bazat pe consumul excesiv de pâine și cartofi poate avea consecințe negative asupra sănătății generale și a performanței cognitive. Este esențial să fim conștienți de impactul pe care îl poate avea alimentația noastră asupra energiei și funcției cerebrale.

Concluzie

Consumul excesiv de pâine și cartofi poate duce la scăderea energiei și a funcției cognitive, subliniind importanța moderării în alimentație pentru menținerea sănătății cerebrale.

Publicitate
Ad Image
Distribuie acest articol
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *