Restaurant din Negrești închis după toxiinfecții alimentare
Conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui a aplicat o amendă de 12.000 lei și a suspendat temporar activitatea unui restaurant din Negrești, după ce mai multe persoane, printre care se numără și copii, au necesitat îngrijiri medicale din cauza toxiinfecției alimentare. Incidentul a avut loc în urma consumului de alimente de către participanții la filmarea unui videoclip.
Membrii a trei ansambluri populare din judeţ au consumat produse tradiţionale, precum caş, ceafă afumată, sarmale, plăcinte cu brânză, dar și sandvișuri aduse de acasă. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a identifica sursa alimentelor, inclusiv persoanele din localitatea Soleşti de la care a fost achiziționat cașul, precum și cei care au gătit mâncarea.
În urma verificărilor, s-a constatat că în restaurant au fost permise consumul și aducerea de alimente fără declarație de conformitate, fără analize, și fără o trasabilitate clară. Aceasta a dus la sancționarea unității cu amendă și la închiderea temporară a acesteia până la aflarea rezultatelor analizelor prelevate.
Probele de alimente consumate au fost trimise pentru analize de laborator, iar rezultatele sunt așteptate să fie disponibile în curând. Până în prezent, 15 copii au fost internați la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui cu dureri abdominale și vărsături, iar alte trei persoane au fost transportate la Centrul de permanenţă din Negreşti cu simptome similare.


